laextranjera.blogg.se

Svenska Skolan i Fuengirola 15/16

Sista dansen & sista dagen

Publicerad 2015-12-19 11:31:09 i Allmänt, Viajes,

   dessa tjejer <3
   ses på Café 60 guapa
   nos vemos en el promixo año
   hasta luego forpan
 
Så,
 
nu sitter jag här på balkongen och äter frukost, precis som lördagsmorgonen i augusti när allt det här var nytt och läskigt. Det är nästan precis som då; solen skiner, himlen är klarblå, spansk musik spelas i lägenheten, träningar och matcher på fotbollsplanen nedanför.
 
Den uppenbara skillnaden mellan nu och då är att det är ca 15 grader kallare men de största skillnaderna är inte lika påtagliga. Det är exempelvis hur mycket min spanska har utvecklats, hur mer utåtriktad jag själv har blivit och hur jag inte längre tvekar på att gå fram och prata med vem som helst på gymnasiet här, vän eller bekant.
 
Det är största är dock hur jag under dessa 4 månader har fått sådana fantastiska vänner här och det vi har upplevt tillsammans är one of a kind. När man bor på det här sättet är man väl tvungen att kasta sig själv ut och hoppas att någon fångar en, antar jag, och det är precis vad vi alla har gjort och det är nog det som har gjort det.
 
Det är svårt att förklara för någon som inte har delat denna bubbla med oss och inte känt av tryggheten att hänga i skolan under lördagar/söndagar och känslan av att skolan och alla som finns där är som ett hem och en familj. Det är svårt att få någon att förstå varför det inte gjorde någonting att vi inte hade höstlov för skolan här är ingen börda som man helst skulle skippa att gå till, att förstå varför vi inte går hem från skolan förrän sent på kvällarna eller varför vi gör saker med varandra så ofta vi kan.
 
Vi är runt 100 elever på gymnasiet och på dessa månader har jag lärt känna majoriteten av dem bättre än vad jag lärde känna min egna klass under högstadiet och det beror nog mest på resorna till El Chórro, Ronda och Córdoba, dykningskursen, alla utekvällar där vi ser efter varandra, alla studieforum och fikor, helghäng på skolan och allt vad vi nu har gjort under terminen. Det är svårt att förklara för det är allt och samtidigt ingenting precis som har gjort oss så tajta som vi är.
 
Många har redan åkt till Sverige, de flesta av oss åker idag och några åker imorgon. Väskan är packad och väger långt ifrån viktgränsen, passet ligger framme tillsammans med plånboken och kläderna hänger på kroken och om ungefär 2 h är det min tur att börja återresan till Sverige. 
 
Igår gick vi som är kvar ut för att få en absolut sista kväll - en sista dans - tillsammans och jag hade det väldigt kul. Det har inte slagit mig än att jag inte kommer tillbaka förrän i januari men troligtvis har jag inte svårt för att säga hej då för att det snarare är ett vi ses snart!
 
Hur som helst, det ska bli underbart att träffa min "riktiga" familj igen (dvs min biologiska och inte min värdfamilj eller familjen här där Liza ser efter oss 100 barn) och hjärtat går i trippla farten. Jag har inte riktigt fattat att det här är dagen vi har räknat ned till i över en månad och det känns som igår samtidigt som det känns som det var jättelängesedan vi hypade över att det hade blivit december och det innebar att vi skulle till Sverige den här månaden.
 
Nu har hälften gått och hälften är kvar och jag tvivlar inte på att terminen som kommer minst blir lika bra♥
 
 

Nobel & royals

Publicerad 2015-12-17 09:36:00 i Allmänt, El Colegio Sueco, Ocasiones Especiales,

   Min bordsgranne kvällen till ära
   Elevkåren hade dukat upp långbord med fina dekorationer
   Jag var ju såklart tvungen att ta bild med Gustaf som var stilig i kostym
   Jag & Garre, som dessutom fyller 18 as we speak!
 
 
Kvällen i förrgår var en av de bättre sedan balen i nian, varför då? Jo för att SSCDS hade sin nobelmiddag. Temat var Royal och alla hade gjort sig så fina och skickat efter kläder från Sverige, allt för en kväll!
 
Jag, Frida, Garre, Isabelle, Siri och Jullan fixade oss hemma hos den sistnämnda och vi stod i 2 h för att fixa sminket och prova olika håruppsättningar/stilar för att det skulle bli så bra som möjligt. Det blev lite stressigt när alla ville locka håret men vi är tjejer; vi är vana, vi är effektiva - vi löste det.
 
Vi var i skolan vid 19-tiden då allt började och elevkåren hade dukat upp långbord i aulan och dekorerat jättefint! Aida och Daniel var värdar för kvällen och presenterade vad som skulle hända under middagen, vad vi skulle äta och stod för snacket mellan måltiderna (tre-rättersmiddag dessutom).
 
Frida uppträdde solo med låten Let her go av Passenger vilket hon verkligen nailade från början till slut! Sedan uppträdde Nikki och Anna med Justin Bieber's Love yourself och de gjorde det minst lika bra som Fridas uppträdande!
 
Mer mingel och mat efter uppträdandena och sedan var det dags för årets nomineringar! Först var det elevkårens (som reppar oss elever) till lärarna där följande fick nomineringar;
Cédric - Årets Skater-boy
Militär-Per - Årets SÄPO
Dés - Årets Oprah Winfrey
Dés (kuratorn) - Årets Bästa
Liza - Årets Mamma
Katharina - Årets Katt
 
Sedan var det dags för lärarnas nomineringar till eleverna och kategorierna var:
Årets Player
Årets Parkour
Årets Hjärtan
Årets Inspiratör
 
Och kvällen avslutades med en superbra dikt och ett jättefint bildspel från terminen som Hanna i Na2 hade satt ihop! Det fick en verkligen att vilja stanna kvar här och även fast det kändes lite som ett avsked tröstade de flesta av oss med att det faktiskt är ett halvår kvar!
 
Imorgon är det sista skoldagen - julavslutning - och sedan är det lov. Helt sjukt att det är snart är jullov; vi har 23 grader och sol liksom, men hellre det än slask^^
 

Lucia &

Publicerad 2015-12-13 18:39:44 i Allmänt, El Colegio Sueco,

   Brunch på Pan y Chocolate
   Hemma hos Jullan 11/12
   Fina killar hemma hos Sebbe
 
Den här veckan har ju minst sagt varit skön; lediga måndag och tisdag och relativt lungt tempo samtidigt som det osar Sverige-tagg i hela skolan!
 
I måndags tog vi en brunch på Pan y Chocolate bara för att påpeka att vi faktiskt var lediga och kunde äta frukost klockan två en måndagsmorgon. Det är så mysig inredning där, lite hipster-inspo på det mest positiva sätt som går och personalen är trevlig och etc etc etc. Resten av dagen gick ut på att dega framför datorn och en aning matte-plugg på det men ingenting särskilt skedde vilket var precis lika lite jag kände för att göra ^^
 
Tisdagen bestod av marknad (min första sedan jag kom hit!) och där hittades det några fynd inför årets jul vilket lugnade ned julklappsstressen en aning - nu är det bara väskan som ska packas, några saker kvar att göra i skolan och säga hasta luego till detta ställe innan jag är redo för Sverige!
 
Många åker redan nästa torsdag eller nästa fredag vilket innebär att i fredags var den sista som vi är ute tillsammans på flera veckor! Den behövdes ju räknas så alla var ute för att ha en rolig utekväll i minnet att tänka tillbaka på under flygresorna eller grå och molniga dagar.
 
Gårdagskvällen var en aning ... speciell minst sagt; jag hade suttit och skypeat med min fina mamma (och poängterat att det är ca en vecka tills vi ses igen) och skulle börja småpacka resväskan eller iaf lägga fram kläder att ta till Sverige när GH och Moa båda frågade om jag kände för att bada jacuzzi hemma hos Sebbe ??
 
Som vanligt när man inte kan prata i telefon och bestämma var det lite oklart om var, när och hur detta badande skulle ske och helt plötsligt fick jag ett meddelande av Sebbe som sa att de skulle hämta upp mig om 15 s ....... så fort som ljuset slängde jag på mig kläder och sprang ut.
 
Väl hos Sebbe satte vi igång alltför hög musik och ärligt talat vet jag inte alls vad jag ska kalla det vi gjorde men mot ett-halv två-tiden satt vi sju pers i den jacuzzi och ja, det var riktigt trångt men vi lyckades väl xD det var roligt, spontant och väldigt konstigt vilket faktiskt är en skaplig lördagskväll men tanken om att gå och lägga mig tidigt försvann ju långt innan jag rusade hem från taxin sent på natten/tidigt på morgonen.
 
 
I fredags hade vi dessutom luciatåg (eftersom det är Lucia idag) i skolan och det var superfint! Frida och Cassandra och Nikki sjöng jättefina solon och jag blev helt amazed :0 Under kvällens julmarknad på skolan drog de en repris av luciatåget och såklart var jag och mååånga fler där för att se det och det gjorde det minst lika bra då också^
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emilia

Valt att leva life i Fwuengi ist för STHLM läsåret 15/16

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela