laextranjera.blogg.se

Svenska Skolan i Fuengirola 15/16

Feria Internacional de los Pueblos

Publicerad 2016-04-30 17:18:28 i Allmänt, Feria,

Roligaste helgen på länge - och det är endast lördag!
 
Den här veckan är Ferian i stan (FIP) och det är festligheter på ett sätt som jag aldrig har skådat tidigare. Säkert 50 länder eller delstater har valt att delta i årets festival och varje land/delstat har varsin caseta vilket är ungefär som ett klubbhus! 
 
De har ordnat med mat och dryck som är typiskt för det landet och ställt uppp stånd utanför klubbhuset. Inne i klubbhuset finns det bord och stolar så man kan sitta och äta, en scen med folk som spelar musik från det landet, dansgolv och oftast också dansledare som visar hur man dansar där! De flesta har också klätt ut sig i folkdräkter för att få in känslan så mycket som möjligt - det är verkligen häftigt på alla sätt och vis!
 
Jag och några tjejer möttes utanför ingången igår kväll eftersom det är näst intill omöjligt att hitta någon väl man är där inne. Det är konstant mycket folk och Ferian - som pågår i fem dagar - uppskattas ha över 1 miljon besökare! Folk kommer hit från hela världen för att ta del av det vilket är superkul!
 
Vi åt gyros från Grekland, drack drinkar och åt någon väldigt speciell majshamhurgare från Venezuela, drack fler drinkar från Hawaii, dansade i Brasilien, Australien, Kanarieöarna, Tyskland, Senegal, Kuba och listan bara fortsätter. Mitt mål är att prova mat eller dryck från så många casetas som möjligt och som tur är så har man fram till måndag på sig^^
 
På söndag är det dubbel-röd dag här i Spanien så vi är lediga på måndagen^^
 
Ikväll kanske man ska prova krokodil- eller känguruhamburgare från Australien, kokosnötdrinkar från Kuba eller Hawaii eller kanske satsa på en grillad gris från Argentina... :)) iaf, saker ska provas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

Valt att leva life i Fwuengi ist för STHLM läsåret 15/16

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela