laextranjera.blogg.se

Svenska Skolan i Fuengirola 15/16

Påsklov i Funkan

Publicerad 2016-03-28 20:05:00 i Allmänt, Ocasiones Especiales,

 
Jag har haft besök hela påsklovet vilket har varit amazing! Först kom mina tjejkompisar från Skåne som jag träffade på språkresan för tusen år sedan, förra torsdagen och stannade till i onsdags. Det var tyvärr inte lika bra väder som de brukar vara här men vi underhöll oss iaf med shopping och mat (mest mat) på diverse platser.
 
Mormor och morfar samt mamma kom ned hit förra helgen så jag har bott med dem hela veckan och det var jätteskönt för jag blev riktigt sjuk i början av lovet med feber och allt som kommer med det.
 
I torsdags kom Viktoria ned för första gången! Det var jättekul att få visa henne Fwuengi och presentera henne för min familia och mina kompisar. Som tur var så kom solen fram och tog igen alla molniga dagar så vi har gått till stranden i stort sätt varje dag och lyckats bränna oss rejält :-)) men det var jättekul att ha alla dem här och få visa dem det 26-gradiga livet här nere ♥ 

SEVILLA

Publicerad 2016-03-19 18:19:24 i Allmänt, El Colegio Sueco, Viajes,

 
 
Förra lördagen var vi i Sevilla och jag tänkte ladda upp bilder från resan i söndags men jag har kommit över en ny serie som jag nu dedikerar mitt liv åt så bloggen sätts lite åt sidan... dessutom har jag inte orkat ladda över alla bilder förrän nu...
 
Sevilla var nog den finaste stad vi har varit i på alla HUM-resor och vi hade väldigt tur med vädret! Soligt hela dagen och upp till 27 grader!
 
Vi gick en rundtur med guide och besökte kyrkan (och gick upp 35 våningar för att komma högst upp i ett torn..!) och sedan bjöd skolan på tapas. Med risk för att låta bitter men det är inte en restaurang som jag hade föreslagit för andra eller själv velat äta på igen men gesten var ju fin från skolans sida. Rent krasst var det väl för att kompensera det faktum att de tog bort vår övernattning i Sevilla som vi hade blivit lovade från starten på läsåret... detsamma med glassen men jag blev glatt överraskad för de hade även glass som jag tålde♥ (livet som allergisk)
 
När jag tänker tillbaka på resan gick det väldigt fort och vi gick egentligen endast på en rundtur med pause för mat men det var jätteskönt för för en gångs skull slapp vi vänta lika mycket, som har varit alla HUM-resors nackdelar. Det gick väldigt fort men det var precis lagom länge!
 
Anledningen till varför vi inte var där längre under dagen var för att vi elever ville komma tillbaka till Fuengirola runt kl 19 så vi hann äta middag innan melodifestivalen! Det har aldrig varit så viktigt för mig - troligtvis inte för någon av oss - tidigare att hinna hem till melodifestivalen men ingen ville missa finalen! Liza hade stått större delen av dagen och gjort kycklingwraps till ungefär 80 elever som vi hade taggat inför hela veckan så när bussen stannade sprang alla som galningar till skolan. Det var rätt så brutalt faktiskt ^^
 
Som alla mello-lördagar var det tävling om hur man trodde att resultatet skulle bli och tydligen kom jag först och ska får hämta ut något pris hos Liza senare! B)
 
Men iaf, Sevilla var verkligen jättefint och jag skulle vilja åka tillbaka dit någon gång med familjen för att kunna se mer på andra sidan floden också. Så om någon vill åka till någon stad i södra Spanien för att kunna ta del av kulturen så rekommenderas Sevilla starkt!

SIERRA NEVADA

Publicerad 2016-03-07 22:17:12 i Allmänt, El Colegio Sueco, Viajes,

Hola!
 
Det blir ett lite sent inlägg för internetuppkopplingen har inte fungerat alls här hemma sedan i onsdags och kom tillbaka först idag, men bättre sent än aldrig! Jag har insett hur dålig jag är på att blogga så nu har jag en konstant "Uppdatera bloggen" på min Att Göra-lista så förhoppningsvis blir det bättre nu.
 
I fredags åkte vi till Sierra Nevada efter att ha flyttat det 4 gånger - wohooo! Så jag gick upp kl 4 på morgonen och för säkerhetens skull hade jag satt alarm varje halvtimme tills dess att bussen skulle gå men det var inga problem att gå upp eftersom jag var så nervös för att just försova mig och missa bussen och inte sov så bra den natten hehe...
 
Vi var uppe vid 9-isch och efter att ha köpt liftkort och hämtat brädan var jag startklar och taggad till tusen! Skidsystemet ligger på dryga 2000 m högt upp i bergen och de flesta moln var nedanför oss så solen låg på och brände som aldrig förr! Det var verkligen helt sjukt för knappt någon blåst förrän man kom upp på 2.900 m och ingenting som skymde en heller för den delen.
 
Jag är väldigt glad nu i efterhand att jag tog med mig solkrämen för annars hade jag väl inte haft någon hud kvar vid det här laget... ALLA var solbrända - och verkligen brända - när vi möttes upp för att åka hem igen så alla satt och hade ont hela hemresan och det är först idag som det knappt känns längre - 3 dagar senare och ett x antal appliceringar med after-sun, ansiktskräm dag och natt, lotion samt Aloevera :-))
 
Det var enormt och på drygt 7 h hade vi fortfarande inte åkt alla backar på front-sidan, än mindre hunnit med dem på den bortre sidan eller dem i det högra liftsystemet! Vissa backar var som på alla ställen bättre än andra medan några knappast var åkbara men jag, Liv och Bjärre lyckads hitta några riktigt bra och långa som vi höll oss till.
 
Vi åkte så mycket vi kunde utan att pausa efter lunch och träningsvärken kändes av överallt morgonen efter... när jag kom hem hann jag i stort sätt endast packa upp min väska innan jag lade mig i sängen somnade^^
 
I lördags var det såklart Mello-mys i skolan och vi dukade upp långbord i aulan och gjorde tacos och efteråt gick hela skolan plus alla turister i Funkan ut! Det var min andra utgång för 2016 och den var riktigt lyckad så förhoppningsvis blir det bara bättre nu framöver... 

Om

Min profilbild

Emilia

Valt att leva life i Fwuengi ist för STHLM läsåret 15/16

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela