laextranjera.blogg.se

Svenska Skolan i Fuengirola 15/16

GIBRALTAR

Publicerad 2016-05-29 22:52:17 i Allmänt, Viajes,

 Hola!! eller Hello, kanske man borde skriva!
 
 
I går var det en plågsamt tidig uppgång som gällde då jag skulle möta Fritta vid busstorget 7:40.... jupp ....
Varför då? Jo för att det äntligen var dags för vår Gibraltar-resa som vi har tryckt upp i ca 2 månader på grund av plugg 24/7.
 
Vi tog bussen till La Linea från Funkan klockan åtta och sedan korsade vi gränsen mellan Spanien och England runt klockan tio. Det kändes som ett ingemans-land; spanska temperaturer och spanjorer men brittiska telefonautomater och brittiska namn på gatorna med mera.
 
Samtidigt som det märktes att vi inte längre var i Spanien (rena gator exempelvis), så var det inte heller helt typiskt England som man kanske föreställer sig (tegelhus och regn) och jag hade svårt att ta in att det faktiskt var en riktig plats och inte ett nöjesfält av något slag. 
 
Både Fritta och jag var de typiska turisterna med varsin systemkamera runt halsarna på oss och vi pekade och posade på allt, men alltså vi är svenskar som bor i Spanien och som precis hade promenerat över till England - hur mycket mer turist kan man bli?
 
Vi gick runt i lite butiker innan vi satte oss på ett lite tveksamt kafé för att äta lunch. Då planerade vi också hur vi skulle lägga upp dagen då jag ville se aporna men inte ville åka linbanan pga höjdskräck och Fritta ville åka linbanan och inte riktigt var lika hype på aporna som jag var. Men vi tog linbanan upp ändå (jag höll på att gråta varje gång den krängde till) och det första vi såg när vi närmade oss toppen av klippan var en apa! :)) 
 
Det var urhäftigt att stå högst där uppe och kunna befinna sig i England, se gränsen till Spanien, se ut över Medelhavet och även ana Afrika vid horisonten. Klippan vi stod på var magnifik i sitt slag och jag vet inte hur många gånger jag kommenterade det under dagen. Aporna satt och poserade för oss och Fritta sprang vid åsynen av dem medan jag sprang efter dem som ett barn so jagar fåglar. ^^
 
När även jag börjat bli lite rädd för aporna då de blev mer aggressiva ju längre vi var där (en hoppade upp i en kvinnas knä och försökte ta hennes väska, en annan jagade ett småbarn) sprang vi tillbaka till linbanan för att komma ned igen. Vägen ned var inte lika jobbig som vägen dit, vilket var skönt!
 
Efter det försökte vi komma på hur vi skulle ta oss till Europa Point och alternativen var antingen att gå, ta en taxibuss upp eller att ta den kommunala bussen. Om det är någoting jag har lärt mig det här året så är det verkligen att inte vara lika bekväm och ta en taxi, som man många gånger brukar på semestrar, och bli mer... vågad skulle jag inte riktigt säga och inte självständig heller, men någonting åt det hållet. Vuxen kanske? Äsch jag vet faktiskt inte - vi tog bussen iaf!
 
Det gick snabbt att ta sig dit med bussen och till vår stora förtjusning var vi nästan ensamma där! Vi gick runt lite och kollade, tog massa bilder, resonerade vilket hav som var Medelhavet och vilket som var Atlanten (logiska jag kom på det< 33 ganska uppenbart och vi kände oss lite dumma efteråt) och när det började blåsa upp stod vi längst ut och lekte Titanic. Kustbevakningen som körde förbi flera gånger tutade när de såg oss stå och flaxa med armarna och ropa ut i vinden! Turisterna som kom efter kollade också en aning konstigt på oss ........ xD
 
Efter det tog vi bussen tillbaka till stan ocg gick i lite butiker och köpte glass innan vi började bege oss till Spanien igen. Såklart kan man ju inte åka till England utan att uppleva lite regnskurar/spön i backen och passande nog började det när vi var på väg mot gränsen. Vi skulle också försöka ta oss över ett flygfält i det vädret och eftersom varken Fritta eller jag hade med oss regnjackor eller paraply så fick vi en ordentlig dusch och det blev lite svårt att komma fram där ett tag. But we made it!
 
Dagen flög i stort sätt förbi men vi hann med det vi hade planerat och vi lyckades också ta den tidiga bussen hem vilket var skönt♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

Valt att leva life i Fwuengi ist för STHLM läsåret 15/16

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela