laextranjera.blogg.se

Svenska Skolan i Fuengirola 15/16

Höga vågor & söndagschill

Publicerad 2015-08-30 18:04:40 i Allmänt,

 
 Luftfuktigheten ligger konstant på över 62% här borta vilket gör att stranden i stort sätt vår enda tillflykt om vi inte vill att våra ansikten ska rinna ned i kläderna. Vi var väl ändå ett gäng på drygt 15 pers idag (betydligt fler än på bilden) som badade i omgångar vilket var väldigt kul.
 
Namnen är dock ett enda blurr för oss alla och man medvetet undviker att säga någons namn i rädsla för att säga fel... Det sätter sig nog snart ska vi se.
 
Vågorna blev bara högre och högre och tillslut ville ingen bada av rädsla för att dras ned under vattenytan men innan det skedde stod vi säkert tio pers och skrattade när vi försökte hoppa över vågorna som de turister vi är.
 
Just nu sitter jag återigen på balkongen med markisen nere samtidigt som det regnar -.- jag har dock den ultimata söndagseftermiddagen/kvällen med wi-fi, godis, te och musik så jag har inte direkt någonting att klaga på! 
 
Imorgon börjar skolan och förhoppningsvis blir det lite klarare vilka alla är och vad de heter etc men till skillnad från mina vänner där hemma i goa Stockholm sitter inte jag med söndagsångest ^^

Duschincidenter & drinkar

Publicerad 2015-08-29 22:42:27 i Allmänt,

¡Hola!
 
Just nu sitter jag på ena balkongen i 27 grader och försöker bearbeta dagen som gått.
Efter endast 24 timmar känner jag mig redan mer bekväm med spanskan och uppfattar mer än endast de vanliga verben etc... Och jag tror att de börjar förstå mig också (peppar peppar).
 
Skolan har öppet hus hela helgen så idag gick jag och María José tillsammans till vad som säkert kommer bli mitt andra hem här borta. Det var inte lika stelt som jag fruktade från början och jag lyckades till och med ha ett "typ" samtal med henne vilket är ett enormt steg för mig.
 
Nu på kvällen drog en fastboende ihop ett gäng för att ta en drink på stan vilket jag hakade på och efter två timmar med knackig kontakt pga bristen på internet och massa förvirring lyckades vi samla ihop alla för att gemensamt sätta oss på Bogart vid stranden. Alla var öppna av sig och läsårets första diss lades och skämt drogs etc vilket innebär en mycket härligare kväll än vad jag fruktat tidigare!
 
Hur som helst, dagen har inte varit helt utan överraskningar. Den största överraskningen fick jag av min tvååriga "lillasyster" som helst plötsligt hade lyckats låsa upp badrumsdörren och stod bakom glaset när jag duschade. Även om min spanska blir bättre innebär det inte att den är bra nog att be henne gå tillbaka till vardagsrummet och vänta där istället...
 
I alla fall, imorgon blir det öppet hus igen på skolan och sedan får vi väl helt enkelt se var jag hamnar! 
 
 

Ett försenat flyg & en tripp till stranden senare

Publicerad 2015-08-28 23:11:02 i Allmänt,

 

Efter en uppgång vid 2:50 imorse, gråtfest på Arlanda, försenat flyg och 27 grader fram till klockan 21 ligger jag nu i sängen och svettas som en gris då det endast har droppat två grader sedan kl 12.

Min värdfamilj är helt underbar och har frågat mig femtio-elva gånger idag hur jag mår och ifall jag behöver någonting.

Vi drog till stranden på direkten i stort sätt och var väl där i kanske 5 h. För en som inte förstår vad som händer runtomkring förstår ni kanske att det var en prövning att sitta och bygga sandslott med en tvååring som pratar bebis-spanska :-))

Buenos noches ^^

 

Om

Min profilbild

Emilia

Valt att leva life i Fwuengi ist för STHLM läsåret 15/16

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela