laextranjera.blogg.se

Svenska Skolan i Fuengirola 15/16

Feria & Födelsedag

Publicerad 2015-10-14 17:30:59 i Allmänt, Feria,

 
Det har hänt så mycket den senaste veckan vilket känns av nu i efterhand när sinnet kommer tillbaka från dvalan!
 
Som sagt var det dags för Feria del Rosario att dra igång förra tisdagen och hela dagen var hektisk som bara den, det kändes som jag hade fullbokat schema från 09-03!
 
Vi möttes upp ett gäng vid ingången till Ferian för att i alla fall börja kvällen tillsammans. Jag tror det dröjde ca 10 minuter, om en det, innan vi hade tappat de första personerna från vår klunga och det är bara att ge upp letandet på direkten - det är så mycket folk överallt!
 
Pga folkmassan var det några av oss som kände för att dra och köra Ferian all in en annan kväll så vi drog och på någon vänster hamnade vi hemma hos Alexander i Torreblanca, ett dussin av oss, klockan tolv på natten... Där fick någon för sig att den skulle baka kladdkaka och helt plötsligt hade vi tagit över huset för bakningens skull!
På onsdagen var vi lediga så jag passade på att sova ut, inte tillräckligt dock då jag fortfarande får kommentarer att jag ser trött och blek ut (?!)...
 
Fredagen förde med sig både psykologiprov och min födelsedag och det kändes en aning fel att inte spendera den med familjen i Sverige... Jag var inte direkt taggad på att fylla år för en gångs skull och det var väl troligtvis för att det kändes ovant. 
 
Men jag har så fina kompisar här som sjöng för mig och gav mig en jättegod tårta och räddade hela min dag mer eller mindre! ^^ På kvällen var det såklart utgång och jag blev mer eller mindre medtvingad att följa med ut eftersom jag absolut inte kunde sitta hemma på min födelsedag xD
 
Resten av helgen flög endast förbi men det gjorde inte mig något då vi var lediga i måndags pga spansk nationaldag (en av dem)! Gustaf drog med mig till BK och helt plötsligt hamnade vi i Miramar och drog en spontanshopping.
 
Jag hade sagt att jag ville shoppa någon dag eftersom jag nu är inne på rond 5 i klädronden men jag hade inte tänkt att jag skulle shoppa så mycket som det blev... Men jag är riktigt nöjd med varenda köp så jag ångrar inget!
 
Annars har det inte hänt så mycket om jag ska vara ärlig. Nästa vecka kommer mormor & morfar på onsdagen och på lördagen kommer mammi! Jag längtar så sjukt mycket tills dess, saknaden märks först nu när andras föräldrar har börjat komma och hälsa på... då vill man mest av allt att ens egna familj ska komma in genom grinden till skolan<3
 
Skolan har börjat dra igång nu på riktigt vilket känns ovant men det kommer ganska lägligt för nu börjar det bli mer molnigt väder och lägre temperaturer här borta så drömmen om att vara brun när man kommer till Sverige i jul kan man ju glömma. Känslan att vilja ligga vid poolen och sola finns ju kvar men så fort man ser på vädret är man glad att man sitter inne och pluggar...
 
Jag har tänkt göra ett inlägg om skillnader mellan Sverige och Spanien as I know it men det får nog mammi bidra med då jag inte riktigt har koll på de svenska vanorna längre .. heh, dessutom ska jag skriva mer om ferian för den var för härlig och typisk spansk för att endast nämnas i ett dra-ihop-inlägg!
 
Imorgon taggar vi återigen vanlig skoldag... och att sitta kvar i skolan till sent på kvällen... men dock ska jag skypea med mer eller mindre majoriteten av släkten så det ska bli kul! (får försöka dölja blekheten på ljuset i rummet...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emilia

Valt att leva life i Fwuengi ist för STHLM läsåret 15/16

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela